Page 13

julebrosjyre

gØjøkro jluogleismkied draågveanr etirl et høydepunkt RØDKÅL 2 stk middels store økologiske rødkål renset og kuttet i tynne strimler 5 dl appelsinjuice 4-5 stk epler, grovt raspet 2 dl solbærsirup 2 stk rødløk, skrelt, kuttet i skiver 6-8 ss farin 4 dl rødvinseddik 2 ss knust (malt) karve 100 g smeltet smør 2 ts malt nellik 2 ss salt 4 ss rognebær- eller ripsgele 2-3 dl kraftig rødvin Ha kålen i en stor kjele. Tilsett alle ingredienser, - bland godt og la det stå tildekket og kjølig i ca. 12-14 timer. La det deretter småkoke i ca. 45 – 60 min. SAUS Den beste sausen får du ved å benytte ribbekraften som utgangspunkt. Hell kraften over i en kjele. Er kraften veldig fet, fjern noe av fettet med en spiseskje. Bland hvetemel og vann til jevning. Varm opp kraften og visp inn jevningen til du har en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper, og bruk gjerne litt sukkerkulør for penere brunfarge på sausen. Sosisser Rødkål For den gode smakens skyld anbefaler vi økologiske produkter der det er tilgjengelig.


julebrosjyre
To see the actual publication please follow the link above