Page 17

Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl

kokkene matbloggernE Dette mener – Bloggerne undergraver et fag og får veldig stor makt. Det fremkommer mye vranglære i bloggene og avdekkes mye mangelfull kunnskap, men maten de lager er det ikke noe i veien med! Og det er ikke tvil om at de får ned terskelen på å lage mat. Restaurantbransjen vinner på aktive bloggere fordi det blir større fokus på god mat og det å gå ut og spise, sier Odd Ivar Solvold. Han er kjent kokk fra kokkelandslaget 1990 til 2002, har tre norges- mesterskap i kokkekunst, bronse i Bocuse d´Or 1997 og har vært coach for to europamestere og tre verdensmestere. – Jeg tror matbloggerne får et tillitsforhold til leserne fordi det er lavterskelformidling. De viser at man ikke må være kokk for å lage mat. Det som er bra er at de får flere til å lage mat fra bunnen av og at de setter fokus på lavterskelmat og baking, mener kokk Kari Innerå. Hun har bakgrunn fra både junior- og senior landslag i kokkekunst, OL-gull fra Erfurt 2008 med kokke- landslaget, er nordisk mester i kokkekunst og har åpnet restaurantene Cru, Fru K og BA53. – Mye av bloggermaten ser dårlig tilberedt ut – styling virker viktigere enn matlagingen, men de lurer ikke gode kokker. Det uheldige er jo at vranglære og for mye forenkling rammer vanlige mennesker som går rett i fella. Likevel – utfordringen for oss kokker er jo at mange kokker også bruker halvfabrikata. Det gir oss et forklaringsproblem, fortsetter Solvold. – Noe jeg ikke liker er at bloggerne alltid skriver positivt ladet når de har vært på mat- reiser, som ofte er betalt av oppdragsgiver. Da mister de troverdighet. Men når jeg går inn og sjekker blogger ser jeg at det meste er enkelt med god variasjon mellom fisk, kjøtt og vegetar/ supper. Så de gjør en viktig jobb! Samtidig er det lite fokus på matvarenes kvalitet – noe vi kokker har fokus på, sier Innerå. – Selv om det kan være lukrativt tror jeg ikke kokkene vil drive med blogging. De beste kokkene har en integritet man ikke ofrer for en tilhengerskare. Men på den positive siden tror jeg bloggerne bidrar til å gjøre folk til mer aktive hjemmekokker, sier Solvold. – Jeg tror ikke kokkene har lyst, og det tar masse tid. Men jeg tenker at Lise Finckenhagen er den som er nærmest kjempeflink, avslutter Innerå! Foto: Matbyrået Impuls kjøkkensjefen 2/16 17


Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl
To see the actual publication please follow the link above