Page 21

Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl

Planleggeren Tekst: Ranveig R. Saaghus. Foto: Fredrik Ringe Navn: Eirik Thomsen (25), Senior Arbeidssted: Tango Bar og kjøkken, Stavanger Ambisjon: Ta OL gull med landslaget - Jeg ble helt hekta. Å lage mat ble en ny livsstil, sier Eirik Thomsen om møte med gourmet-mat og kokkelivet. Nå er OL-gull målet. Storfamilie En god dag på jobben er det full restaurant og kjøkkenet går på skinner. Det er alltid noe som går galt, og da må samarbeidet redde situasjonen. Når sausen har skilt seg, er oppgaven å holde hodet kaldt og hente deg inn. Hvis du ikke fikser det selv, er det alltid noen som hjelper. Jeg trives med det gode samholdet som sikkert betyr mer enn vi aner. Vi er som en stor familie. Utvikleren Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten Kjartan Skjelde, kjøkkensjef på Tango. Han har en tiltrekningskraft og evne til å utvikle og lede som er enorm. Alle kokker tenker og jobber ulikt, og kunsten er å ikke drepe ideene. I hverdagen er det hektisk, men i fritiden lufter vi ofte ideer for hverandre. Hvis du er glad i å lage mat, vil behovet alltid være der. Ikke alle bransjer er like trygge. Oversikt En god kjøkkensjef leser omgivelsene og har et godt overblikk som ser kollegenes aktivitet, prestasjon og motivasjon. Samtidig må han sette sammen et team som fungerer og utfyller hverandre. Vi trenger alle en god dose tillit. Selv er jeg en systematiker, er flink til å planlegge og ha orden rundt meg. Når du har det ryddig rundt deg kan du ha tanken på matlagingen. I konkurranse gir det et fortrinn at jeg alltid har oversikt. Adrenalin I konkurranse må du pusje deg hele tiden på tross av lite søvn. Med mye adrenalin i kroppen holder jeg meg våken. Hver dag på jobb er egentlig en konkurranse hvor jeg vil være best. Etter en lang dag på jobb merker jeg ikke at jeg er sliten før jeg kommer hjem. Bransjen  er tøff, men det er sykt gøy når det funker. Det gjelder å puste med magen. OL-gull ER målET: Men Eirik Thomsen anser hver dag som en konkurranse om å være best. kjøkkensjefen 2/16 21


Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl
To see the actual publication please follow the link above