Page 22

Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl

KOkkelandslageNE Humørsprederen Tekst: Ranveig R. Saaghus. Foto: Fredrik Ringe Navn: Christian Honstad (20), Commis Arbeidssted: Centralen i Oslo Ambisjon: Starte opp restaurant i hjembyen Kristiansund - Får jeg god mat blir jeg glad, sier Christian. Chili og carry, blandet med humor og dyp konsentrasjon. Det er trolig oppskriften når (ikke hvis) han starter restaurant i hjembyen. Terningkast 5 - Gode anmeldelser da Sentralen åpnet økte antall gjester, men også kravene og stresset. Om det er rolig eller full texas, du må like å lage mat under alle forhold. Jeg yter best når jeg jobber mot klokka og ikke med klokka. Å holde fokus og konsentrasjonen oppe hele tiden er viktig, og da er trikset å drikke kaffe. Alkohol på jobb er uaktuelt. Feiring og festing tar vi etterpå. Lydhør – Å konkurrere er utrolig artig, da har jeg det best på jobb fordi presset er ekstra stort. Styrken min i konkurranse er at jeg er flink til å fange opp beskjeder og gjøre det jeg får beskjed om. Utfordringen er å takle nye teknikker. Er jeg usikker, er jeg raskt med å spørre sjefen. Hvis ikke ødelegger jeg for laget. Man må dessuten tåle å få kritikk. Det er en nødvendig egenskap. Hvis du ikke tåler kritikk, blir du heller aldri noe bedre. Mestringskurs Opplevelsen av å mestre er deilig. Som lærling gjorde jeg feil og lærte mye av det. Kjøkkensjefene mine var gode til å balansere veiledning og skryt. I kokkelivet må du tåle kritikk, det er eneste veien til å bli bedre. Du utvikler deg ved å utforske og teste ut på egenhånd og lære av kritikk fra gjester, sjefer og kolleger. Tørr humor På kjøkkenet flirer vi mye sammen, og jeg er alltid i godt humør. Når det er stress og vi jobber tett dag etter dag er det viktig å lage god stemning. Kokker er en egen rase, og vi har rimelig tørr humor. Jeg er nok en av de som holder humøret oppe på kjøkkenet. Drømmejobb Dagen jeg besto fagprøven ble en merkedag. Jeg har hatt fantastiske læremestre og skjønte fort at kokk var rett for meg. I mitt yrke lærer du noe nytt hver dag. En god kokk er aldri utlært. MAT GIR GLEDE: Christian Honstad blir glad av god mat, og gleden spres videre til kollegaene. 22 kjøkkensjefen 2/16


Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl
To see the actual publication please follow the link above