Page 28

Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl

LAUGSNYTT Hansadagene 2016 Andrè Larsen er kåret til Årets Sjømatkokk! Tekst: Kristine Øvrebø Foto: Eivind Senneset og Kristine Øvrebø. «Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk», utbrøt en lykkelig vinner etter dagens seier. En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge Andrè Larsen oppskriften på dagens seier. Årets finale gikk av stabelen under Hansadagene i Bergen. Hovedråvaren for konkurransen var tørrfisk og hvor hovedretten skulle bestå av minst 60 % tørrfisk. I tillegg fikk finalistene utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer som besto av sild, boknafisk, sandskjell og o-skjell. Av dette skulle deltakerne lage to fingerretter/ småretter. Konkurransen bar preg av et meget høyt nivå blant deltakerne. Ifølge hoveddommer Christopher Haatuft, skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak. Tørrfisk hovedreten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter basert på et svært krevende råvareutvalg i overraskelses- kurven. Det ble delt andreplass mellom Sebastian Schlawincke (Matboden Fisketorget Stavanger) og Anders Sletten (Hoelstuen Restaurant, Harstad). På en god 3. plass endte Kim Andrè Samnøen (Biologen Akvariet, Bergen). Dommerpanelet bestod av hoveddommer Christopher Haatuft, smaksdommere Ingvild Skorpen Bøge, Per Christian Valland og plassdommere Christine Jetmundsen og Erich Heigl. Årets Sjømatkokk ble arrangertfor 13. gang og foregikk under Hansadagene i Bergen. Konkurransen gjennomføres i samarbeid mellom Bergen Kokkenes Mesterlaug og Matarena AS. GOD PLAN GAV SEIER: Vinneren Andrè Larsen(t.v) med assistent Jon Erlend Matre. 28 kjøkkensjefen 2/16


Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl
To see the actual publication please follow the link above