Page 33

Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl

Med ny erfaring: På bilde fra venstre til høyre Hannah, Annekine, Daphne, Hanna, Michelle og Oda. LAUGSNYTT REISEBREV: Fra brunost til brie Etterstad vgs satser på internasjonalisering, og viderefører målsetningen om internasjonalisering ved utveksling av elever også dette skoleåret. det franske kjøkken, pâtisserie (Hotel-konditori) og fransk kultur. Etter arbeidet ved Hotel Restaurant Lou Castelet-Residens Hôteliere, og Hôtel Promotel fikk elevene kontrakt der egne ferdigheter, punktlighet, innsats, samarbeid, væremåte, utført jobb, og profesjonell teknikk ble målt. Elevene skulle også gi skriftlig tilbakemelding etter endt opphold på hva de lærte, og hvordan de oppfattet opp- læringen på stedet i sin helhet. Samarbeidspartner Paul Augier Ècole Hôteliere et de Tourisme de Nice, er vår samarbeidspartner ved solkysten Syd Frankrike. Skolen feiret 100 år i 2014 og er svært kjent over hele 6 elever fra restaurant og matfag har vært i Nice i Frankrike, sammen med 3 konditorer i vår. Veiledere i de 3 første dagene var kokk/servitør- og konditor/ matfaglærer Bruno og Georg som har både fransk og tysk kulturbakgrunn. I en periode på nesten 3 uker jobbet VG2 elever, 3 fra kokke- faget og 3 fra konditorfaget, i Hotel/Restaurant Lou Castelet- Residens Hôtelière i Carros. Nice og Côte d` Azur viste seg fra sin beste side, med strålende sol, blå himmel og lett bris da elevene ankom mandag 18. april. Etter 2 dagers innføring ved Paul Augier Ècole Hôtelièreet de Tourisme de Nice var elevene ute i bedrift hvor de lærte om landet. Her er det rundt 1300 elever som til enhver tid får opplæring innenfor kokk, servitør, og turisme. Etterstad vgs RM gikk inn i dette samarbeidet for 2 år siden. Andre tidligere samarbeids- partnere er Menton/ Syd Frankrike, München og Gøteborg. Utdanningsprogram RM på Etterstad er kjent for utvekslingen med ulike land, og derfor får vi spørsmål fra elevene allerede ved skolestart hvert år. Paul Augier Ècole Hôteliere et de Tourisme samarbeider med blant annet Tyskland, Japan, Kina, USA, Latin-Amerika, Norge og Sverige innenfor internasjonalisering. Samtidig jobber de tett med over 650 bedrifter i regionen. I løpet av noen uker er 200 elever til opplæring ute i bedrift. Elevene går i 3 år på ulike utdannelser før de tar eksamen. Skolen i Nice sendte 8 elever til Oslo i april/mai. Elevene jobbet på Voksenkollen, Lysebu og Scandic Holmenkollen Park hotel. Vil du vite mer, se: www.lycee-paul-augier.com. Vil du lese mer om turen, kan du lese elevenes blogg: frabrunosttilbrieblogg.no kjøkkensjefen 2/16 33


Kjøkkensjefen_nr.2.lavoppl
To see the actual publication please follow the link above